0
0
0
s2smodern
powered by social2s
mrt
13

05   Robin WalhoutNa de koude en natte winterse weken, mochten we eindelijk de wei weer eens in. Onze tegenstander: VV Borssele 1. De wedstrijd uit op Borssele eindigde in een 3-3. Dus een spannende pot op het programma. Aankomend in ............................. (Lees Meer)

Aankomend in de kantine, zie ik de meeste van onze spelers al aan een heerlijke bak koffie, gezet door de zeer gewaardeerde vrijwilligers achter de bar. Wanneer onze trainer Willem de Keuning aangeeft dat het tijd is om aan te gaan kleden, gaan we richting de kleedkamer. Bij de gehele selectie zie je gelijk de focus volledig op de wedstrijd gaan. Willem geeft de opstelling prijs, nog even wat kalmerende woorden richting onze linksback, zodat hij deze wedstrijd tegen Borssele misschien wel volledig uit kan spelen. Een warming-upje en hop klaar voor de wedstrijd! Lebo komt goed uit de startblokken en langs de vleugels worden verschillende aanvallen opgezet met voorzetten naar het 16-metergebied. De goed spelende buitenspelers en de opkomende backs zorgen voor het herkenbare totaalvoetbal zoals het in 1974 door het Nederlands Elftal werd geïntroduceerd (wij doen het dan wel wat langzamer en iets minder aantrekkelijk). Helaas komen onze spelers in de afronding net elke keer een voetje te kort, wellicht het gevolg van de wat trage en zwaarlijvige spits. Na 30 minuten zakt het niveau iets naar beneden aan onze kant en daardoor komt Borssele er een aantal keer gevaarlijk uit. Ondanks alle kansen van Lebo kant en wat gevaarlijke counters van Borssele nog steeds met de brillenstand de rust in.

In de rust geeft Willem nog wat tips mee aan de spelers om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De kansen benutten, lijkt zijn conclusie te zijn.

Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft. Aanvallen van Lebo-zijde en af en toe een tegenaanval van Borssele. Halverwege de 2e helft wordt spits Jeffrey de Kooning langs de rechterzijde de hoek ingestuurd. Hij passeert zijn tegenstander en geeft een pass richting de ingeschoven middenvelder Robin Walhout, die op zijn beurt wegdraait bij zijn tegenstander en daarna netjes de bal in de hoek schiet. De langverwachte 1-0 van Lebo. Hierna volgen nog wat kansen. Een diep gestoken bal op de vliegensvlugge, op de brommer Elmar Peeters, helaas geen aansluiting waardoor Elmar de bal uit een moeilijke hoek voorlangs schiet. Nog wat kansen waarbij uiteindelijk de nauwkeurigheid in de laatste fase mist. De goed fluitende scheidsrechter Arnold Verdonk fluit uiteindelijk voor het einde. Eindstand 1-0. Een wedstrijd die wellicht iets meer doelpunten verdiende, maar we hebben weer eens lekker mogen voetballen, dus niets te klagen.