s2sdefault

PatrijzenLebo

Zaterdag 20 oktober, Patrijzen-Lebo. Hoe lang was het geleden dat deze derby op het programma stond? De gedachten gingen deze week terug naar eind jaren tachtig en begin jaren negentig. Sommige ................................. (Lees Meer)

Lebo 1 spelers waren nog niets eens geboren, en ook aan Patrijzen zijde zal zeer waarschijnlijk erover gesproken zijn tussen vader/spelers Patrijzen 1 van toen en hun voetbalzonen, die nu thans in het 1e spelen. Wedstrijden Lebo-Patrijzen, waarbij toch altijd Patrijzen aan het langste eind trok. Vraag dus: kan de huidige Lebo-generatie het tij doen keren. Om 14.30 uur werd afgetrapt, in een geweldige ambiance, met veel supporters uit Lewedorp. Lebo 1 schoot uit de startblokken, en zette gelijk Patrijzen onder druk. Scheidsrechter de Boer (de respectvolle leeftijd van 70 jaar gepasseerd) had moeite met het speltempo, en moest "op afstand" het spel in goede banen leiden. De eerste kansen waren voor Lebo, maar de precisie ontbrak. Al snel ontstonden de eertse irritaties over wel/geen overtreding en voor wie. Dit werd alleen maar erger toen Rick Imanse de 0-1 binnen schoot, en nadat de bal al in het net lag werd alsnog gefloten voor een penalty. Gelukkig hield Roy (één van de uitblinkers deze middag) het hoofd koel en stond toch de 0-1 op het scorebord. Lang kon Lebo niet genieten van deze voorsprong. Niet omdat de 1-1 op het bord kwam, nee, maar na een schandalige overtreding op Oscar (smerige tackle langs achter op de enkels) moest Oscar geblesseerd het veld verlaten. De leidsman bestrafte het met geel, waar dieprood op zijn plaats was. Deed Patrijzen dan helemaal niets? Jawel, met de gevaarlijke aanvallers Kevin Dooge en Kasim Salifu werd geprobeerd de aanval te zoeken, maar de Lebo verdediging gaf deze middag niets weg. Het enige gevaar in de eerste helft, een strakke voorzet (vrije trap), ging hard voorlangs. Voor Lebo had de score voor rust hoger kunnen uitvallen, een hoogstandje van Stan, zijn schot ging net over. Ook een schot van Dave ging via de vingertoppen van de prima keepende Jordi Dooge net over. Wellicht ingegeven door beide coaches, na rust was het allemaal wat rustiger in het veld, al was het wel soms "tanden bijten", gezien de beslissingen. Wellicht van invloed was ook dat het spelbeeld veranderde. Patrijzen trok zich terug tot de middenlijn, liet Lebo het spel maken, en Patrijzen gokte op die ene counter (en de 1-1). Die kwam er niet. Lebo zocht naar de 2-0, had enkele kansen, maar uiteindelijk werd het aanvalsspel wel beloond. Een afgemeten voorzet door Stan de Hond werd prima binnen gekopt door Rick Imanse. Daarna werd de wedstrijd rustig uitgespeeld, Patrijzen probeerde het nog wel, maar gevaarlijk werd het niet meer. Na het laatste fluitsignaal de ontlading. "Dik en dik verdiende overwinning voor Lebo" aldus de supporters, van zowel Patrijzen zijde als Lebo zijde. Alle spelers van Lebo haalden een voldoende, met Roy, Stan, Rick en Sven in de hoofdrol. Een mooie team-overwining op een ploeg uit het linker rijtje en die vorig jaar een periodetitel haalden. Nog even napraten in de kantine over de wedstrijd, er was veel gespreksstof. Volgende week Lebo 1 - Goes 1, 14.30 uur te Lewedorp. Het begint weer met 0-0.

Foto's van de wedstrijd in het fotoalbum