s2sdefault

OldeRaas

Na afloop van de wedstrijd tegen Nieuwland (1-1) was de teleurstelling af te lezen op de gezichten van de Lebo 1 spelers. Enerzijds vanwege ....................... (Lees Meer)

het eerste (dure) puntverlies, anderzijds vanwege andere oorzaken (wissel, blessure, persoonlijke fouten). Toch hoort teleurstelling bij de sport, en moet je hier met zijn allen weer lering uit trekken en je richten op de eerstkomende wedstrijd (thuis tegen Wolfaartsdijk op 1 december). Nieuwland had deze wedstrijd maar 1 doel: niet verliezen, een punt zou mooi zijn, een overwinning een mirakel, Met deze instelling gingen de spelers van Nieuwland dan ook het veld in: hard werken, 10 man achter de bal, bal naar voren "peren" op de alleenstaande spits en hopen op dat ene moment, dat altijd komt in een wedstrijd. Lebo kon daar, zeker in de 1e helft, te weinig tegenover stellen. Baltempo was te laag, passing te onnauwkeurig. Ook de durf van individuele acties ontbrak. Wesley was dicht bij de openingstreffer, maar de prima keepende doelman van Nieuwland tikte de bal net naast. Nieuwland claimde nog een strafschop, maar niet als je zelf eerst de bal met de hand beroerd. 0-0 rust. Na rust een beter Lebo. Met de ingevallen Olde Raas was er meer actie, maar zoals gezegd: Nieuwland had de bus geparkeerd voor de 16. Julian was dicht bij de openingstreffer, maar zag zijn inzet gepareerd door de keeper. Dan gebeurd het onvermijdelijke: Boris maakt een (onnodige) overtreding, de vrije trap komt in de 16, en uit een scrimmage de 1-0. Lebo heeft dan nog 25 minuten, aan passie en inzet geen gebrek, maar wordt steeds onrustiger. Tel daarbij op het "walking voetbal" van Nieuwland, en Lebo lijkt deze wedstrijd te gaan verliezen. Toch de 1-1. Een schot (eindelijk) op het doel, de keeper pareert de bal half, en Jarmo tikt binnen. Lebo gaat nog op zoek naar de 1-2, Olde schiet. na een prima actie, over. Dan fluit scheidsrechter van Praat voor het eindsignaal (maar 1 minuut extra!). Nieuwland is tevreden met het behaalde resultaat, Lebo likt de "wonden". Je weet dat je een keer tegen een zeperd aan loopt, je moet dan je rug rechten en je richten op de eerstvolgende wedstrijd. Denk hierbij ook aan de juiste schoeisel!