s2sdefault

NicoSteenblok

Vandaag stond voor het tweede de topper in de vierde reserve klasse op het programma, namelijk tegen de mannen van FC Axel 4. Al weken ................. (Lees Meer)

wordt dit elftal in de gaten gehouden via de ludieke Facebook pagina van de mannen. In de wetenschap dat dit een topper was werden de shirtjes netjes opgehangen en de rest van het tenue opgevouwen op de bankjes gelegd. Dit alles om de mannen een echt gevoel van een topwedstrijd te geven. Eenmaal nadat de mannen bekomen waren van het voorval kwam Nico tot de conclusie dat één van zijn schoenen nog voor de mantel stond met een wortel erin. Daarnaast een gedicht voor Sinterklaas waarin Nico om de drie punten heeft gevraagd. Toen Nico eenmaal terug was met deze schoen kon Willem de opstelling vrijgeven. Op goal mocht routinier Jasper de Baar zijn kunsten vertonen. Rechtsback was de positie voor Nico (met twee voetbalschoenen), centraal achterin stonden aanvoerder Joran en Sjoerd gepositioneerd en op linksback mocht de meest scorende verdediger van Lebo zijn opwachting maken, namelijk Richard. De centrale middenvelders was het Borssels duo bestaande uit Kevin en Max. Net achter de spitsen kon good old Marcel Rooze zijn steekballen laten zien. Linksbuiten werd ingevuld door Lars die in hart en nieren een aanvaller is. Spitsenpositie werd uiteraard ingenomen door topscorer Dylan. Wesley mocht met het tweede meespelen, na wat rondvragen kwam Willem erachter dat Wesley, normaal gezien linksback, in de E-junioren ooit op rechtsbuiten heeft gespeeld en dit prima kon. Wesley mocht dus ook deze zaterdag weer op rechtsbuiten beginnen. FC Axel begon de wedstrijd heel verdedigend, hierdoor kreeg Lebo ruimte om te voetballen en dit lukte ook aardig. Meerdere (100%?) kansen werden niet benut. Uiteindelijk zag Wesley de mogelijkheid om een bal te steken op linksbuiten Lars, deze schoot de bal onberispelijk binnen, 1-0. Het tweede doelpunt kwam ook voort uit Lars, 2-0. De 3-0 werd ingeschoten door Dylan. In de rust was de conclusie dat we door moesten voetballen zoals we bezig waren, wel waren de vele lange ballen een punt. In de rust was Axel van de angsttactiek overgestapt naar een 4-4-2 formatie. De mannen van Lebo hadden hier meer moeite mee. Door twee slordige fouten kreeg FC Axel de mogelijkheid om er 3-2 van te maken, dit deed Axel ook. Deze slordigheidjes komen de laatste tijd helaas vaker voor. Dylan mocht als laatste zijn 21e doelpunt van het seizoen nog maken. De wedstrijd eindigde dan ook in een 4-2 overwinning. Het tweede slaat een gat van vijf punten. Hiermee is Lebo 2 herbstmeister van de vierde reserve klasse! Er mag echter nog niet gesproken worden over het kampioenschap, twee seizoenen geleden was Lebo 2 ook herbstmeister, maar geen kampioen. Overigens complimenten van zowel Axel als Lebo voor de uitstekend fluitende Ron Vermue.

Voor wie deze zaterdag vanuit de ogen van FC Axel wilt beleven is er het volgende stukje: (bron: Facebook)
Vandaag stond de topper van de 4e klasse reserve op het programma! Uit tegen Lebo wisten we wat ons te doen stond, 3 punten pakken! Vorig jaar verbaasden we ons over de schitterende nostalgische accomodatie die Lebo had. Tot onze verbijstering hadden ze de kantine verbouwd. Gelukkig lachte het asbest ons nog toe toen we het terrein op kwamen. En ook de kleedkamers hadden niet aan het ultieme voetbalgevoel ingeboet, de geur van gras, slik, goedkope shampoo en rottende kozijnen bracht ons tot een hoogtepunt, evenals de barvrouwen. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Over naar het voetbal. Trainert Ray besloot om in de eerste helft 5-4-1 te spelen. Een angst-tactiek die ons weinig bracht. We kwamen steevast twee man tekort op het middenveld en het goed voetballend Lebo maakte daar goed gebruik van. Zo kon het gebeuren dat we met rust al 3-0 achterstonden. In de tweede helft besloten we terug 4-4-2 te spelen en dit pakte goed uit. We hadden veel vaker het balbezit en konden meer ons eigen spel spelen. Helaas kregen we na 10 minuten het deksel op de neus door een prima aanval van Lebo. Mellie wederom kansloos op de inzet van de spits. Gelukkig lieten we ons niet van de wijs brengen en bleven we vechten voor elke bal, iets wat we al een tijdje niet gezien hebben. Het was Bert de bal vanaf het middenveld stak op Sander, die op zijn beurt de bal beheerst binnen schoot. Zo pikte de topscoorder toch weer doelpuntje mee. 4-1 We bleven gaan en dat resulteerde mondjesmaat in kansen voor ons. In de 90e minuut mocht Tobias, na enige discussie met Kers, aanleggen voor een vrije trap aan de zijlijn. Sander verlengde de inzet van Tobias op Bert die handig binnenkopte. 4-2. Al met al niet het resultaat dat we wilden maar we hebben laten zien dat we nog kunnen vechten voor elkaar en daar hebben we dus na 90 minuten helemaal niks aan. Het was een sportieve wedstrijd van beide kanten met een goed fluitende scheids. Je ziet bij dit soort wedstrijden nog wel eens dat de scheids niet mee zit maar daarvan was absoluut geen sprake. Complimenten. Uiteindelijk had Lebo het ook helemaal niet nodig. Waarschijnlijk zijn we genekt door onze angst-tactiek in de eerste helft maar helaas terecht verloren. Gelukkig hadden we blijkbaar met Bobo (foto op de fotowand in de kantine) toch de matchwinner te pakken. Volgende week thuis tegen Spui in een gevecht om de tweede plek te houden!