s2sdefault

PeterVermeulen

Op de laatste ledenvergadering werd Peter Vermeulen gekozen tot nieuwe voorzitter van Lebo, als opvolger van Sjaak Labruyere. Wie is Peter Vermeulen? .............. (Lees Meer)

Leuk dat ik me even mag voorstellen op de website van Lewedorpse Boys.

Wie is Peter Vermeulen?

Geboren en getogen in Lewedorp. Alweer heel wat jaartjes geleden (58) ben ik geboren in de Parallelweg op nr.3 als jongste in een gezin met 5 kinderen. In dat huis hebben we als gezin 5 maanden gewoond. Daarna heb ik op verschillende plaatsen in het dorp gewoond: Burgemeester Lewestraat, Maalweg, Zandkreekstraat,Sloestraat,Korenweg,Deltastraat,Postweg en nu in de Klaverstraat. Ik ben getrouwd met Marietje en wij hebben 3 kinderen: Serge, Ludo en Marije. Vanaf mijn 4de jaar heb ik hier in Lewedorp op school gezeten. De school hete toen nog de Isidorus School. Eerst 2 klassen kleuterschool en daarna 6 klassen lagere school. Het hoofd van de school was toen nog Meester Pieters. Hij was destijds ( in 1944) één van de oprichters van onze mooie club. De middelbare school heb ik in Goes gedaan op het Sint Willibrord college. Na afronding daarvan ben ik naar Breda gegaan op kamers om verder te studeren aan de HEAO. Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken. Een lange periode bij Neckermann, iets meer dan 23 jaar. Zowel bij vestigingen in Nederland en België heb ik met veel plezier gewerkt. Ook heb ik daarna zo’n 9 jaar bij Pabo gewerkt in Walsoorden. Dat was en is altijd wel een leuk onderwerp van gesprek wanneer je op een feestje of iets dergelijks zit. Mijn actieve werkzaamheden tracht ik nu een beetje af te bouwen, maar werk nog op zelfstandige basis aan verschillende marketingprojecten.

Wat is spelersverleden bij Lebo?

De eerste jaren waarvan ik me wat kan herinneren dat met voetbal te maken heeft dateert uit de tijd dat ik woonde in de Burgemeester Lewestraat. Wij woonden in het huis waar nu Piet en Paula Van Garsel wonen (op de hoek). Dit straatje was op maandagmorgen juist het episch centrum van nabeschouwingen van de voetbalwedstrijden die Lebo op de zondagen speelde. Hier was namelijk de werkplaats van Machiel Raas. Daar was het steeds een inloop van medespelers van het toenmalige elftal en ontbrak de toenmalige trainer (Wannes) zeker niet. Daar werd fanatiek gesproken over het wel en wee in de club en ging het er “fanatiek” aan toe. De eerste discussie over voetbal heb ik daar mee kunnen maken, totaal niet beseffende waar het eigenlijk om ging. Daar was ik veel te klein voor. Maar het heeft dus eigenlijk allemaal best indruk op me gemaakt als klein mannetje wat daar in het straatje rondliep. Voetballen op straat dat deden we veel na schooltijd. We hadden daar een paar plekken voor die er eigenlijk niet voor bestemd waren. Op het plein bij het café. Dit was toen nog een plantsoen met bomen en in het midden een grasveld. Streng verboden om te voetballen, maar zolang de politie er niet was maakten we daar gretig gebruik van. Een andere plek waar we ook voetbalden was tegen de Dijk aan in de Burgemeester Lewestraat. Daar stond een lantaarnpaal die diende als doelpaal en met een jas aan de andere kant had je zo een goal. Gaf wel wat discussie of de bal over “de lat” was of niet…..Vanaf klas 2 op de lagere school kon je lid worden van de voetbal. Ik heb me toen ook direct opgegeven en mocht al snel mijn eerste wedstrijd meespelen in de C-tjes. De C-tjes waren spelertjes tussen de 7 en 12 jaar oud. Een enorm leeftijdsverschil dus in zo’n team. We waren met een nieuwe lichting van spelertjes gestart wat betekende dat we allemaal zo rond 7,8 jaar waren. Het toeval trof dat we onze eerste wedstrijd tegen Kwadendamme uit mochten aantreden. Laat dat nou net een ploeg zijn met merendeels jongens van 12. Je raad het al, die eerste wedstrijd kan ik me nog levendig herinneren: 1-18 en we konden weer naar huis. Maar goed dat was het prille begin. Al snel hadden we een groepje jongens die aardig mee konden in de diverse competities. In de B-junioren en de A-junioren zijn we diverse keren kampioen geworden. Onderstaande zie je ons team waar we kampioen mee geworden zijn in 1975-1976 (kijk voor alle namen op onze website onder “de oude doos”)

Oude elftalfoto 2

In de senioren heb ik nog gevoetbald tot mijn 35 ste. In alle elftallen heb ik gespeeld. Zowel als veldspeler en als keeper.  Mijn knie was op mijn 35 ste dermate versleten dat ik moest stoppen helaas. Een operatie heeft niet voldoende geholpen. In ieder geval wel veel plezier beleefd in mijn actieve voetbaltijd.

Je bent trouwe supporter, ervaringen (waarom, entourage, vrienden etc.)

Als het even kan kom ik graag kijken naar Lebo. Ik waardeer de gedrevenheid en de inzet waarmee de spelers en begeleiders op het veld staan. Wat het ook leuk maakt is dat Lebo een club is met een grote en enthousiaste groep supporters. Als je dan ook nog ziet dat er zoveel vrijwilligers hun uiterste best doen om het iedereen naar de zin te maken. Dan dienen we hier enorm trots op te zijn. Wat is er mooier dan op zaterdagmiddag in die entourage naar een leuke pot voetbal te komen kijken.

Waarom voorzitter + uitdaging?

We wonen op een jong dorp wat best actief is in allerlei vormen. Dat maakt de gemeenschap best hecht, ook al zijn we het jongste dorp van de provincie. Ons dorp bestaat volgend jaar 90 jaar en Lebo bestaat dan 75 jaar. Dit betekent dat Lebo een hele grote rol heeft gespeeld in de vorming van onze hechte en actieve gemeenschap. Zoals ik al aangaf hebben we een enorm mooie club. Met jeugdelftallen en senioren elftallen. We hebben een accommodatie met goede voorzieningen. We hebben veel enthousiaste vrijwilligers.Wanneer we hier met zijn allen de schouders onder blijven zetten dan bezorgen we een hele grote groep mensen van jong tot oud veel plezier in sport en de beleving er omheen. Het is daarom ook een leuke uitdaging om als voorzitter hier mijn steentje aan bij te mogen dragen.

sportieve groeten,

Peter Vermeulen